Łódzka Lewica zaprasza na lato w mieście pełne atrakcji

Lato w mieście zapowiada się gorąco i aktywnie. Dla wszystkich, którzy postanowili wakacje spędzić w Łodzi, Lewica przygotowałą moc atrakcji, o czym mówili poseł Tomasz Trela i wiceprezydent Miasta Łodzi Małgorzata Moskwa-Wodnicka. Podczas poniedziałkowej konferencji prasowej politycy Lewicy poinformowali o serii pikników z Lewicą, które mają odbywać się przez cały lipiec, w każdy kolejny czwartek, po jednym w każdej dzielnicy miasta.

"Chcemy serdecznie zaprosić wszystkich mieszkańców Łodzi, którzy wakacje spędzają w mieście, wrócili już z wakacji, albo planują je w późniejszym terminie, na cykl Pikników z Lewicą. Od najbliższego czwartku, przez pięć kolejnych czwartków, po jednym pikniku w każdej dzielnicy. Pikniki będą odbywały się w godzinach 17:00-20:00, specjalnie po południu, żeby ludzie mogli spokojnie wrócić z pracy. Będzie wiele atrakcji dla najmłodszych i mnóstwo okazji do rozmów z naszymi parlamentarzystami i samorządowcami" - mówił poseł Tomasz Trela.

Poseł Trela zauważył, że nie każdego stać na wyjazd, a przez pandemię nie każdy też odważy się gdziekolwiek wyjechać na wakacje.

"To co najważniejsze, to że po lockdownie wracamy do spotkań z mieszkańcami. Na naszych piknikach będzie bardzo dużo atrakcji, wszystkie oczywiście bezpłatne. Będą zjeżdżalnie, malowanie twarzy, złodkie poczęstunki, to dla najmłodszych, a dla starszych pikniki będą dobrą okazją do porozmawiania z naszymi samorządowcami i parlamentarzystami, przekazania swoich uwag, spostrzeżeń, wysłuchania naszych propozycji programowych" - dodała wiceprezydent Miasta Łodzi Małgorzata Moskwa-Wodnicka.

Letnie Pikniki z Lewicą

Chcesz być na bieżąco? Zapisz się do naszego newslettera!